Keitele Groupille uusi JCB 457 HT pyöräkuormaaja

Mateko Oy toimitti syyskesällä Keitele Groupin käyttöön uuden JCB 457 HT -pyöräkuormaajan. Työpainoa koneella on noin 22,5 tonnia. Kone toimii Keiteleen yksikössä erittäin monipuolisissa töissä, niin sanottuna ”jokapaikanhöylänä”.

Kuljettaja Petri Rissanen kertoo, että koneen käsiteltävyys, hydrauliikka ja huollettavuus ovat erinomaisella tasolla. Pitkät, jopa yli 10 tunnin työpäivät sujuvat hyvin. Ohjaamon ergonomia ja koneen tehokkuus ovat kuljettajalle mieluisia. Työlaitteiden vaihtoa ja erilaisia työtehtäviä suorittaessa koneesta poistumiset ja nousut sujuvat esteettä. Mersun moottori ja ZF-voimansiirtolinja takaavat taloudellisen työskentelyn niin hakekauhan kuin tukkipihdinkin kanssa. Matekon huoltopalvelut saavat myös kiitosta.

Oulun yksiköstä käydään suorittamassa määräaikaishuollot sovittuina aikoina”, kertoo Petri.

Keitele Group Oy lyhyesti

Keitele Group on vakavarainen puutuotealan yksityinen yritys, joka jalostaa korkealaatuisesta suomalaisesta tukkiraaka-aineesta asiakaslähtöistä sahatavaraa ja jatkojalosteita.

Teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio aloitti mekaanisen puunsahauksen Keiteleellä 1980-luvun alussa. Kylävainion dynaaminen ja tuloshakuinen ajattelu on tuottanut tähän päivään mennessä yhden Suomen suurimmista ja nykyaikaisimmista sahausyrityksistä. Sen palveluksessa on yli 400 puualan ammattilaista.

Keitele Groupilla on sahaustoimintaa Keiteleellä, Kemijärvellä ja Alajärven tuotantolaitoksilla. Keitele Group jalostaa itse puolet sahatavaratuotannostaan, muun muassa liimapuuta ja aihioita. Uudet tuotantolaitokset edustavat alan huippua Euroopassa. Keiteleen yksikössä on juuri lähtenyt toimintaan tiettävästi yksi maailman pisimpiin kuuluva ja huipputekniikkaan perustuva tukkilajittelulaitos.

Lajitteluradalla on pituutta noin 600 metriä. Keitele Group tuottaa sahatavaraa lähes miljoona kuutiometriä ja käyttää tukkia 2,3 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Jatkojalosteita yritys tuottaa 350 000 kuutiometriä vuodessa. Yrityksen tuotannosta suurin osa menee vientiin eli noin 90 prosenttia. Liikevaihto vuonna 2017 tulee olemaan 230 miljoonaa euroa.

Katso video ohjeisesta linkistä:
Mateko/JCB ”Keitele Group”